torstai 26. toukokuuta 2016

Tammihaaste

Tammikuun - kai - kiltahaasteena oli työ kolmesta kangaspalasta ja saumojen hukkaus kirjomalla. Ei sit tullutkaan kovin vikkelään valmiiksi. Välillä näytti siltä, että parin kolmen tunnin ompelutuokio ei näy missään.Vielä tässä vaiheessa tämä oli olevinaan viisas valinta. Pyörylällinen kangas on äidin ikivanhaa haalistunutta pöytäliinaa. 


Mustassa pyörylässä on pykäpistoja reunassa muutama varvi ja sit etupistoilla loput. Valkoiseen rajoittuvan reunan tein pykä- ja solmupistoja. Musta viiva on tikkausten ainut koneommel.


Lehdissä on kiinalaista häiveompelua - niinkuin sen jonkun kauan sitten luetun ohjeen perusteella muistin eli pistoja sinne tänne niin, että pinta täyttyy. Noilla mun hompsakkeilla ei ehkä syntyisi semmoisia hienoja muotokuvia kuin kiinalaisilta, mutta tässä ihan ok. Vaaleiden lehtien reunoissa on pykäpistoja.


Raitojen jatkamista tiheillä aitapistoilla ja musta/valkoisen saumassa rajan hävitystä. Työ oli viikonloppureissulla mukana ja oli unohtunut punaruskea lanka kotiin - paitsi yksi pätkä. Tuli sit kasvista eri versiota tuohon toiseen päähän. Etu-, harakanvarvas- ja solmupistoja. 


Valmiina. Koko A4.2 kommenttia: