maanantai 31. lokakuuta 2016

Juhannusruusu -matto

Kun niin monet virkkailevat mattoja, niin pitihän sitä sitten minunkin kokeilla - ensinnäkin olisiko tämä mun juttuni laisinkaan ja toisekseen kestäisikö ranne. Ranne kesti, mutta herättelin pitkään oireettomana ollutta tenniskyynärpäätä. Ehkä voisi virkata vähän vähemmän kerralla.

Eteisen vanha matto alkoi lerpattaa reunoilta ja kun yksi lapsenlapsista vessasta tullessan törmäsi siihen juuttuneeseen oveen, niin kiersin maton rullalle samantien ja jotain uutta pitäisi nyt saada tilalle niin, ettei ole mattoa oven kohdalla.


Tämä on Juhannusruusu -mallilla - melkein. Reunassa loppui ontelokude, tein uuden version ja sama juttu. Tämä on nyt neljäs versio noiden ulommaisten kerrosten kanssa - aika liki alkuperäistä ohjetta, mutta silmukkamääriä piti kokeilla, että sain niitä vähemmäksi ja kuteen riittämään ja maton piti olla tasainenkin vielä. Kolmannella kerralla jäi kaksi viimeistä lenkkiä päällystämättä, neljännellä metri kudetta.
Mattoon olen muuten ihan tyytyväinen, mutta tuo väri ei sit kotona sopinutkaan niin hyvin kuin sitä valitessa kudevyyhtinä kaupassa. Matolle on kuitenkin jo koti tarjolla.
Säkillinen muita keriä on vielä odottamassa "kukkakedon" valmistumista, joten eiköhän tätäkin juttua tule jatkettua. Siskon kanssakin jo sovittiin lisäerän hankkimista. Kumpikaan ei taitaisi uusia kuteita tarvita, mutta...
Vähän muutosta seuraavankin maton malliin, koska haluaisin parvekkeen oven eteen puolikkaan.
2 kommenttia:

  1. Kun nykyän neulotaan sukkia varpaista ylös varteen, jotta saadaan käytetyksi lanka tehokkaasti, niin miten olisi maton virkkaaminen reunoilta keskelle. Vaatisi vähän aivojumppaa ja keskelle voisi jäädä vähän aiottua suurempi aukko ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin tuommoisen mahdollisimman kiinteän, kun jalka nousee vuosi vuodelta vähemmän - on sit vähemmän mahdollisuuksia kompastua maton reikiin :)

      Poista