keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Tuolin uudet vaatteet

Ehkä puolitoista vuotta sitten ostin lapsenlapsille matalan itse koottavan jakkaran ja kun oli tulossa vieraita, työnsin se kaapin ylähyllyyn vaatepinon alle. Ja unohdin. Kaappia siivotessa ihmettelin, että mitähän tuossakin pussissa on hyllyä täyttämässä.Olin aikonut virkata sille iloiset vaatteet. Juttelin siitä siskolle ja hän tarjosi langaloppuja, joita oli omasta takaa ja kirpparilta ostettuna melko hyvä värivalkoima. Alkuperäinen idea oli vuosia sitten ystävältä vinkiksi tulleesta kortista ja nyt kokeilin muutamaa uutta. Virkkaamalla pyörylöitä, kaksikerroksia sekä rönsyileviä pyörylöitä ja neulomalla pieniä hiusdonitsin tyyppisiä renkaita. Lanka on epätasaista ja hörhelöt siitä eivät oikein olleet makuuni - olisi pitänyt voida tehdä jonkun verran isommiksi, luulisin. Lopulta palasin alkuperäiseen malliin. Hiusdonitsityyliin olen eilen aloittanut peitettä - tai jotain. Kunhan niitä nyt joku määrä ensin ehtii valmistua, että pääsen kokeilemaan yhdistämistä ja näen paremmin mikä niistä voisi kasvaa.
Yritin tehdä ympyröistä epäsymmetrisen, olisin voinut yrittää vielä vähän enemmän. Päällinen jatkuu alapuolella lepakkeina, joiden reunaan virkkasin pylväillä reikäkujan.
Jalkojen sukkia soivttelin välillä, ne ovat niin lähelle kiinnitysruuvia kuin suosiolla menivät ja sen jälkeen jatkoin vielä muutaman kerroksen verran kapeaa soiroa ja sen päähän virkkasin pylväillä reiät.
Lopuksi tein vielä kapean nauhan, jonka pujotin tuolin alapuolella reikiin ja kiristin. Näin ne on helppo irrottaa välillä pesuun.
Ehkä teen vielä nahkatossut, niin sukat kestävät pidempään.


3 kommenttia: