perjantai 9. lokakuuta 2015

Hypistelymuhvi 2

Toinen hypistelymuhvi lähti alkuun, kun etsin tarvikkeita  ja yhdestä kassista löytyi poppanakuteita ja äidin niillä tekemä neulekokeilu. Näistä valmistui tabletteja ja patalappuja, mutta tuo yksi mallitilkku näytti jääneen odottamaan jotakin, jatkoa tai purkua. Äiti ei enää itsekään muistanut, mutta tarjosi jatkojalostukseen ne tabletit, koska ei ollut tullut käytettyä niitä.
Kaapsita löytyi paksu sininen puuvillalanka, joka vuosikymmenenstä toiseen aika ajoin putkahtaa jostakin nyssäkästä, mutta ei oikein riittänyt mihinkään eikä sille ollut samanpaksuista kaverilankaa. Aloin virkata sitä neuleen silmukoihin, Kaverin luona näin punaista trikookudetta, pyysin muutaman pätkän ja kun sain, niin virkkasin kolme kerrosta pylväsreikiä.
Ympärysmitta ei ihan vielä riittänyt, joten tuttavan kaapista lattialle kierähtänyt oranssi kerä lähti mukaani.Kun oranssia lankaa oli vielä jonkin verran ylimääräistä, niin virkkasin yhdistämissaumaan kierteitä, jotka aika monille taitaa olla tuttuja pyyhkeiden päistä. Poppananeuleen ja sinisen virkkauksen saumakohtaan virkkasin kiemurrellen pylväsruutuja. Kierteet ovat sisä- ja kiemurat päällipuolella. Jälkimmäisistä jäi jälkiä alapuolelle, Osan niistä peittelin lisäämällä muutaman oranssin langan. Tein tiukan solmun hapsujen juureen, toisiin muutaman solmun koko hapsuun ja toisia jaoin osiin ja tein niihin solmuja. Kun nuo solmut oli aika kovia, niin jostakin laatikosta löytyi pehmeä villalankatupsu, josta kauan sitten piti tulla pääsiäistipun pää.


Pujottelin trikookuteet reikäriviin ja palmikoin niiden päät. Kuderiviin lisäilin muutama tupsun, joissa on solmuja. Päällipuolelle niistä jäi "ristipisto".Kirppareilta löysin pussillisen monen kokoisia puuhelmiä, eurolla. Ei voinut jättää sinne ja kun olin jo miettinyt, että voisin ostaa niitä muhveihin päällystettäväksi. 
Neuloin vielä resorit. Toisessa päässä on tavallinen 2 oikein 2 nurin resori ja toisessa kapeat palmikot (4o, 4n). 


Ylemmässä päällipuolelta ja alemmassa sisäpuolelta. Muhvi on helppo kääntää ympäri ja hypisteltävää riittää molemmin puolin.
2 kommenttia:

  1. Omituinen, erikoinen ja kummallinen, mutta varmasti hyvää tekevä ja tarpeellinen. Nyt ei mitään tilkkuilujuttuja näköjään päässyt muhviin. Ehkä taas seuraava olisi tilkkuilujuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatikollinen tilkkukokeiluja odottaa jatkokäsittelyä, osa on pääsemässä muhveihin. Olin ajatellut, etten virkkaa tai neulo niitä, mutta toisin kävi :)

      Poista