sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Vauvan peite

Pariviikkoisen talvivauvan peite on valmis. 15-20 vuotta sitten äiti innostui virkkaamaan itselleen Qvidi Mina -jakun. Tässä on väriharjoituspaloja, ylijääneitä ja muutama mun virkkaama. Samasta alennusmyynnistä ostettiin lankoja ja mulla oli edelleen jotakin nyttyjä samaa kuin noissa äidin virkkaamissa.Moneen kertaan mietittiin yhdessä ja erikseen, että jotakin näistä saisi - laukun liivin, huivin. Syksyllä se keksittin, vuodenvaihteen hujakoilla syntyvälle lapsenlapselleni peite. Kaivoin netistä vielä tuon ohjeenkin, niin sain yhteenompeluun oikeanlaiset pistot, kuten äiti toivoi.


Sydämen ompelin ensin ja se oli ennen äidin pistotoivetta. En kuitenkaan alkanut purkaa. Kirkkaanpunaista lankaa oli valmiina ja sitä saa kaupasta lisää, mutta muiden sävyjen kanssa on hankalampaa. Qvidi Minan käyttämä pisto tekee pintaan vielä uudenlaisen kuvion. Toisissa väriyhdistelmissä se hahmottuu oikein hyvin ja niissä missä on terävimmät sävyerot sitten aika vähän.


Olin asetellut palat lattialle, mutta niin vain onnistuin sotkemaan yhden rivinpätkän takaperoiseen järjestykseen ja huomasin sen vasta valmiissa peitossa. Äkkiäkös tuon purkaa ja omeplee palat uudelleen valmiissakin peitossa - mut osoittautui blondihuomioksi. Toinen väärässä paikassa oleva ruutu on reunassa ja huomasin virheen vasta valokuvasta. 

Reunuksessa on yhtä monta kerrosta kuin yhdessä neliössä, joten peittoon jäi kasvuvara. Ehkä alan samantein virkkailla lisää ruutuja, kun jälkikasvu on kyllästetty sukilla.
Nyt tämä on 80x85 cm. Enimmäkseen Nalle-langasta ja noissa keskustoissa ehkä jotain muutakin sorttia.
Pitänee vielä pestä tämä, kun suurta osaa paloista on pyöritelty monet kerrat ja kasatessa olen sairastanut pahimman flunssani muutamaan vuosikymmeneen.5 kommenttia:

 1. hei,
  kiva historia tällä luomuksellasi ja pienet "virheesi" tekevät peitosta inhimillisen ja lämpöisen juuri tälle lapselle tarkoitetun.

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää. Sydän on niin herttainen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis. Semmoinen vanhanaikaisen, lämpimän näköinen. Tulee hieman ryijy mieleen. Kauniit värit.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista.
  Äitikin on tämän nyt nähnyt ja tykkäsi kovasti. Ja uskomatonta, mutta totta, sanoi heit, että olen virkannut siihen vähän lisää. tuon, tuon ja tuon... Luulin sekoittaneeni ne omat palat sinne niin, etteivät erotu :)

  VastaaPoista