tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukortit postiin

Ehtivät ajoissa, vaikka teinkin kahteen kertaan. Ajoissa, vaihteeksi paperiset, joista lopulta käytin vain pari. Siivousvimman iskiessä ja yhtä kangaskasaa peratessa käteen osui harsokangas, jossa oli kultaisia kukkia. Mietin, että heittäisinkö jo pois, kun se on aina vain käyttämättä. Päätin kokeilla korttiin. Samoin kävi muutamalle nallekuviolle, jotka katosivat jonnekin tavaramassaan jo monta vuotta sitten ja putkahtivat nyt esiin.
Alkoi uusi korttipaja. Parin illan ompelujen jälkeen alkoi korttipino olla tasausvaiheessa.Sinisissä kuusissa on kukkakangasta yhtenä tai kahtena palana ja kankaan loppurippeille vielä sinistä kuitukangasta. Päällä on valkoista kuitukangasta, jossa on kultaisia lankoja ja hopean tai kullan väristä leveää kuitunauhaa. Vihreä/vaalenapunainen kuusipala on ihan ensimmäisestä tilkkumaalauskokeilustani.Nallekorttien pohjat ovat punaisia ja kirjavia hulpioita. Villapaidasta tein joskus jotain pikkupussukoita, viimeinen jämä päätyi kortiksi.


Yksi ihan ensimmäisistä tekstiilikorteistani oli iso farkkukortti. Nyt siitä tuli kaksi pienempää.


Montakohan vuotta on siitä, kun olin mukana tuumasvaihdossa. Oijoi. Siitäkin oli jäänyt yksi tähtipätkä, joka nyt on kortissa - melkein kokonaan. Hulpiopohjille tikkailin vanhoja joulumerkkejä, joita nyt palauttelin tämän vuoden joulukorteissa. 

Siivous meni taas ompeluksi, kesti monta iltaa eikä työpöytä tai laatikot ole yhtään siistimpiä kuin ennenkään. Silppurasioiden roskikseen kaatoajatus kypsyi muutamaksi uudeksi ideaksi, joten taidan taas yrittää tulla toimeen niiden kanssa. 
Ja ensi vuodeksi on paperiset kortit valmiina. Tai ehkä jollekin vuodelle, jolloin en enää jaksa tehdä kortteja :)
5 kommenttia:

 1. Etenkin kuitukangaskortit ovat todella kauniita! Utuisia, jouluisia, herkkiä!

  VastaaPoista
 2. Kuusien malli on todella kiehtova, hienoja kortteja!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita joulukortteja kaikki!

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Noista kuusista tykkäsin itsekin :)

  VastaaPoista
 5. Aivan valtavan kauniita kortteja! Kuuset ovat suosikkejani. Sinulla on aina niin upeita nuo kortit.

  VastaaPoista