tiistai 30. joulukuuta 2014

Pakkasvaraa

Käsityöt ovat viime aikoina jääneet aika vähiin. Elämä ei aina kohtele silkkihanskoin ja iski aika totaalinen väsymys. Sukankudin kuitenkin on aina menossa ja valmistakin syntyy - välillä hitaammin, välillä nopeammin.


Harmaita lankoja on kertynyt kaappiin, kun iloisemmista langoista on kivampi kutoa sukkia. Nyt on valmistunut muutamat harmaatkin. Punaiset raidat ovat langasta, jonka sain anopilta esikoisen sukkia varten yli 30 vuotta sitten. Nämä muut ovat seiskaveikkaa - aina vaan sitä, vaikka moneen kertaan olen päättänyt kokeilla välillä jotakin muutakin lankaa, kun nuo nykyiset seiskaveikat nukkaantuvat niin nopeasti.


Lapsenlapsi tilasi pari viikkoa sitten sukat ja valitsi itse langan. Välipäivävierailulta hän lähti kotiin uudet sukat jaloissaan.

Uuttakin mallia piti kokeilla. Ihan vaan jalassa olevan sukan ja siskon puheiden mukaan. Vaan eipä tullut samanlaista. Jokin meni pieleen. Purin ja sain seuraavaksi aikaan melkein sitä mitä pitikin, näytti oikealta, mutta kuplat eivät nousseet ja nurja puoli olikin ihan erilaista. Purkuun ja uusi yritys. Jonkun nimenhän se sisko oli tälle tekniikalle sanonut ja kirjoitin sen muistiinkin, mutta mutta... Oman neuleen malli alkoi näyttää samalta kuin jalassa olevien sukkienkin, joten oikeilla jäljillä olin. Nyt olen löytänyt sen kuplasukkien ohjeenkin, esimerkiksi http://nemirannurkkaus.blogspot.fi/2014/04/kuplasukka-ohje.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti