maanantai 1. elokuuta 2016

Potretti

Manse-tilkkuun lähti ja kohta varmaan jo palautuukin "Potretti". Lapsena piirreltiin paljon ja aina välillä pyydettiin isää ja äitiäkin piirtämään jotain. Isä oli ollut hyvä piirtämään, haaveili tulevansa taiteilijaksi, mutta kun isoveli ei halunnut, niin jäikin isännäksi lapsuudenkotiinsa. Äidin piirtämät kuvat olivat vähän vaihtelevampia, isä piirsi useinmiten parilla viivalla pikaisen profiilin - yhden tai innostuessaan välillä paperin täyteen. Tykkäsin niistä isän kuvista ja silloin tällöin pyysin äitiäkin piirtämään oman profiiliversionsa. Itse aloin tehdä niitä jo aika pienenä ja koulussa vihkojen kansiin tuli sutaistua profiili jos toinenkin.
Profiilirakkaus on säilynyt aikuisuuteen asti.Vuosi sitten tekstiiligrafiikkakurssille tein profiililaatan (oikeassa alakulmassa). Hiukset ovat pitsiliinaa ja vaate vanhaa astiapyyhettä. Lakkakerroksilla pinnasta sai värinkestävän. Valkoisen tein siskon nuoruuden aikaisen puseron takakappaleelle, jossa työ oli edistynyt vain leikkausvaiheeseen asti ja tuo toinen pohja on siskon kasvivärjättyjen lankojen jäännösvärikattilassa lillunutta puuvillaa. 


Reunuksessa on kaksi kangasta, alla itsevärjätty sinisen ja vihreän kirjava puuvilla ja päällä joku musta samettipitsikangas. Kankaiden liittämistä toisiinsa ei ollut paljon.


Ison kirjekuoren takaosasta kasvojen kaava, nuppineuloilla paikoilleen ja tikkasin ääriviivat. Sen jälkeen tikkailin sit aika paljon lisää. Silmät ompelin käsin, niiden tekeminen jännitti eniten. 


Pitsikankaan kuvioiden välissä on lähes pohjakankaan sävyistä lankaa. Onneksi sitä oli jo valmiiksi pari rullaa, niin ei tarvinnut pelätä sen loppuvan kesken.


Jotain korua ajattelin tuohon asuun, mutta tuli sit aika monta helmillä kiinnitettyä paljettia.

Minusta tämä näyttää sattumalta vähän yhden miniän profiilita ja ilmeeltä. 
Postin ovella muistin, etten ottanut valmiista työstä kuvaa. Tämän nappasin Manse-tilkussa. 

8 kommenttia: