maanantai 11. kesäkuuta 2018

Värityskuvan inspiroimaa



Tilkkuyhdistyksen värityskirjan kuva alkoi mielikuvissa elää tilkkutyönä. Jämäkankaista? Liian kirjavaa? Muutaman värin jämistä? Parin värin jämistä? Lopulta päädyin enimmäkseen indigojämiin ja jonkin verran jouduin leikkaamaan vähän isommistakin paloista.



Piirsin vanhalle lakananpalalle spiraalin, vähän värityskuvan idealla. Leikkasin sen viivaa pitkin.



Aloitin ompelun keskeltä jättämällä reilut saumanvarat tilkkuihin. Pohjakangas kutistuu ommellessa, voi tulla joku pieni kurttukin. Jos jaksaa ahkerasti silitellä, niin hyvä tulee.




Vai tuliko. Iso rako näytti jäävän tuohon yhteen kohtaan, vaikka miten olisin asetellut, silitellyt ja taputellut. Siis joku systeemi lisäksi. Eka suunnitelma oli jotakin oranssia ja kukka-applikaatiota. Mut hillittyä oranssia ei ollut tarpeeksi. Tummaa sinistä ja samansorttin kukkaideaa tai jokin ornamentti. Eeei!!! 

Työ jäi hautumaan. Silitin välillä sen mitä oli valmiina ja sovittelin spiraaliksi, mutta työ ei vaan jatkunut. Hauduttelua kesti pari vuotta. Päätin saada sen valmiiksi tilkkuyhdistyksen näyttelyyn ja havahduin vasta pari viikkoa ennen lähetysaikaa, että sille oikeasti pitää tehdäkin jotain, että sen voi lähettää. Mutta mitä. Ainakin tuo vähän tummempi sininen kaitale toiseen reunaan tuomaan työlle ryhtiä. 
Katselin aurinkoiselle järvelle ja mietin souturetkiä, kalastusta, lumpeita, lintujen sukelluksia ja syöksyjä veteen. Ja siinä se. Rakoseen vihreää vesikasvia ja ja samaa vielä muutamaan muuhunkin kohtaan. 



Vedessä kelluvia lehtiä, varjoja


ja lumpeenkukkia.


Kaitaleen ompelin ulkoreunasta käsin. Kokeilin koneellakin, mutta käsin sain sen muotoutumaan kaarissa paremmin. 



 Ja siinä on Poutapäivä lammella valmiina.





4 kommenttia:

  1. Tilkkuyhdistyksen valtakunnallinen näyttely Vaasassa 14.7.3-8.2018

    VastaaPoista
  2. Ihana työ, tykkään! <3
    Ja terveiset pitkästä, pitkästä aikaa! <3 Minulla on tilkkutyöt ihan jääneet kun muut harrastukset täyttää kaiken ajan.

    VastaaPoista
  3. Joskus saat meikäläisen ihan sanattomaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskinäisen kuhumisen kerho :)
      Olen sun lintutyön kuvaa näyttänyt tänään, en nyt ihan joka vastaantulijalle, mutta muutamalle. Aivan uskomaton - yksi tunnisti hyvin kaikki linnut eikä ollut millään uskoa, että ne on kirjottu ompelukoneella omista valokuvista.

      Poista